Case: rechterhand van het marketingteam van Demeyere.

Demeyere is producent van roestvrijstalen kookgerei en dé referentie voor inductiekoken. Het bedrijf richt zich voornamelijk op de speciaalzaak en zet daarbij sterk in op het hele online gebeuren. In 2016 nam marketingmanager Bernard Duyver contact op met Aria om Demeyere te ondersteunen bij een specifieke online campagne. Dat was de start van een jarenlange samenwerking, waarbij Aria ondertussen als rechterhand van het marketingteam met het bedrijf meedenkt en technische, operationele ondersteuning biedt.

De uitdaging...

Toen Demeyere een aspergeactie wilde lanceren, werd Aria ingeschakeld om deze campagne in goede banen te leiden en de juiste KPI’s mee te bepalen.

Na deze succesvolle marketingcampagne bleef Aria ter beschikking voor verdere uitdagingen en initiatieven, zoals de creatie van een online platform voor het netwerk van zelfstandige dealers en momenteel ook de ontwikkeling van een online shop.

Onze oplossing

Voor de aspergeactie verzorgde Aria de native advertising op verschillende platformen. Hiervoor werd eerst een digitaal marktonderzoek uitgevoerd, om inzicht te krijgen in welke recepten op welk moment populair zijn. Demeyere kon gegrond op de resultaten inspelen met inspirerende recepten en de strategische publicatie van foto’s op kwaliteitsvolle websites. Er werden ook relevante KPI’s bepaald en nauwgezet opgevolgd. De succesvolle actie leidde ertoe dat Demeyere de samenwerking met Aria met plezier verderzette.    

In een tweede fase van de samenwerking richtten we een online platform op waar de zelfstandige dealers centraal stonden.

Dankzij het platform kunnen particulieren producten reserveren in de betrokken winkelpunten. Het resultaat? Meer trafiek naar de winkels van de dealers. Over de aanpak en opbouw van het platform werd heel goed over nagedacht, aangezien Demeyere zijn honderdjarig bestaan mee te danken heeft aan de trouwe zelfstandige dealers. Door dit platform in het voordeel van de verdelers te laten spelen, versterkt Demeyere zijn imago van betrouwbare partner     .

Ondertussen werkt Aria samen met de Demeyere aan hun eigen online shop. Er worden daarnaast geregeld strategische sessies ingepland om eerdere resultaten te bespreken en de verdere krijtlijnen uit te zetten.

Hoe Demeyere de samenwerking ervaart

Aria werkt rechtstreeks samen met marketingmanager Bernard Duyver en het marketingteam. We vroegen aan Bernard hoe hij de samenwerking ervaart:

“Ik kende Dimitri van Aria al van vroeger, maar dat staat volledig los van onze professionele samenwerking. We namen hem onder de arm om onze aspergeactie mee te ondersteunen en in ruimere zin ook onze digitale transformatie te begeleiden. We wilden meer inzetten op online campagnes en de verschillende touchpoints in onze customer journey integreren. We zochten een expert die strategisch wilde meedenken en uitvoerend kon ondersteunen waar nodig.

De eerste samenwerking was een succes, dus we hielden Dimitri aan boord voor de ontwikkeling van een online platform en ondertussen ook voor onze online shop. We merken dat Dimitri een ideale sparringpartner is en ons kan helpen om recht op onze marketingdoelen af te gaan, nadat we die eerst samen hebben bepaald. Hij heeft een enorme marketingkennis en een brede interesse. Doe daar zijn creativiteit bij, en Dimitri weet heel snel de juiste puzzelstukken in elkaar te leggen.

Zo’n twee keer per jaar komen we samen om ideeën uit te wisselen en strategieën te bespreken. Het zijn telkens intensieve en enorm productieve dagen. Eigenlijk is Dimitri de perfecte partner om van een idee naar een plan van aanpak te gaan, inclusief het definiëren van concrete stappen die ondernomen moeten worden. Kortom, Dimitri is niet alleen analytisch erg sterk, hij kent zijn métier én is erg creatief. Die combinatie maakt hem uniek.”

Over Demeyere

Demeyere produceert roestvrijstalen kookgerei en werkt samen met zo’n zelfstandige dealers die de producten in hun speciaalzaak aanbieden. Het bedrijf bestaat meer dan 100 jaar en is een belangrijke referentie voor inductiekoken.

Op de website worden inspirerende recepten en boeiende kookworkshops aangeboden. Je kan online ook de Demeyere Academy volgen, vol tips en tricks over energiezuinig en duurzaam koken. Meer info over Demeyere vind je op www.demeyere-online.com.

Ontdek wie wij al hielpen

een toontje hoger te zingen.

De mensen achter Aria lieten ook Allianz, AP Hogeschool Antwerpen, Bayer, Blavier, Brandon & Branda, Brantano, De Watergroep, Diabetes Liga, DPG Media, Duvel Moortgat, French Beans, Hydroscan, Jakobus en Corneel, House of Talents, Jaguar Land Rover, Keppens Design & Communication, Keyware, Korian, Libeco, Novartis, Ping!, Solyd, Thomas Cook, Toerisme Limburg, Ubiway Retail, Wolters Kluwer, Xylos en vele anderen een toontje hoger zingen.

Ontdek wat we samen

kunnen realiseren.

Op zoek naar meer online visibiliteit en rendement op basis van heldere communicatie, doordachte strategieën en een nuchtere aanpak? Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek met welke partituur we uw merk een toontje hoger helpen zingen.

Klaar voor meer succes?

Bel of mail ons vrijblijvend.

Laat ons weten wat wij voor jou kunnen betekenen, dan steken we de koppen bij elkaar.

Wij helpen je graag verder!