SEO, is dat wel nodig?

SEO of een zoekmachine optimalisatie, is dat wel nodig? De vraag stellen, is ze beantwoorden. Herkent u dit?

Uw website bengelt onderaan in Google

Uw prospecten gaan niet tot actie over en leads blijven uit

Uw investering levert niet het verhoopte resultaat op

Vroeger was het simpel: een tiental keer dezelfde zoekterm en wat technische trucjes. En vervolgens wachten tot Google je webcopy oppikt. Klaar.

Maar zoekmachines worden namelijk almaar slimmer.

Vandaag kijkt Google naar de gebruikservaring. Het algoritme begrijpt almaar beter waar een tekst echt over gaat zonder woorden te tellen. Kortom, weg met repetitieve teksten en misleidende websites die voor robots geschreven zijn.

Optimale gebruikservaring

SEO (search engine optimization) of zoekmachine optimalisatie evolueert. De focus ligt vandaag op het aanbieden van kwalitatieve, relevante en complete content. Want Google beloont inhoud die gewaardeerd wordt door zijn gebruikers. Technische SEO heeft zeker haar plaats nog, zolang het maar voor een betere gebruikerservaring helpt zorgen.

Eerlijk is eerlijk, charlatans halen nog wel eens de louter technische trukendoos boven. (Denk aan pareltjes zoals verborgen tekst, landinspagina’s, of linkfarms). Met kortstondig succes in het beste geval. Wellicht gevolgd door een fikse ban bij Google.

Voor succes op langere termijn kies je beter voor een doordachte aanpak gericht op mensen. Want wat zorgt voor tevreden bezoekers maakt de beste SEO.

Op maat van uw doelgroep en product

Onze focus ligt bij uw doelgroep en product. Aandachtspunten?

Een goede website-structuur

Responsive design (mobiele weergave)

Vindbaar op relevante zoektermen (zoekwoordenonderzoek)

Content die aansluit bij de behoefte van uw doelgroep

Wervend, zodat uw bezoeker tot actie overgaat

Dankzij de SEO-verbeteringen krijgt uw website ook een hogere relevantiescore in Google Ads (en dus lagere kosten). Ook wordt hij meer gedeeld op sociale media. Maar laat ons het belangrijkste voor het laatste bewaren: meer tevreden bezoekers die kennismaken met uw boodschap. Benieuwd naar wat we met uw website kunnen doen?

Referenties

Graag kennismaken?

De violen gelijk stemmen?

Heldere communicatie

Doordachte marketingstrategie

Nuchtere aanpak met cijfers en feiten

Bel ons op het nummer +32 9 391 11 80.

Mail naar hello@aria.be.

Of vul het onderstaande formulier in. Geef ook gerust aan hoe en wanneer wij u contacteren. Tot binnenkort?

Meer zichtbaarheid

Advertenties op de zoekresultatenpagina’s, SEO-verbeteringen, banners, marketingadvies… Aria zorgt voor een perfecte samenzang van website en campagne.

Meer bezoekers

Alle schakels zijn belangrijk: uw website, verhaal én product. We werken met nuchter verstand, automatisering, data en nog veel meer. En zorgen voor meer tevreden bezoekers die kennismaken met uw boodschap.

Meer succes

Wij leggen in heldere en duidelijke taal uit welke acties nodig zijn en waarom we voor een bepaalde strategie kiezen. De resultaten leest u in duidelijke rapporten.