Scoren met

videomarketing en video advertising

Scoren met

videomarketing en video advertising

Het is een feit dat content met video meer bekeken wordt dan content met stilstaande beelden en foto’s of content met enkel tekst. Bewegend beeld trekt nu eenmaal de aandacht. Door de enorme groei van online content zijn de advertentiemogelijkheden steeds ruimer geworden.

Sinds enkele jaren nam ook online video advertising toe aan populariteit, van OutStream en InArticle Video tot InBound video en videoadvertenties op LinkedIn en Spotify. Chinees? We lichten hieronder de verschillende soorten videomarketing toe!

Stem de vorm en insteek af op het doel

Een video creëren vraagt tijd en enig budget. Daarom is het heel belangrijk om eerst stil te staan bij wat u met de video wil bereiken en waar u die wil gebruiken. Zo zal een inspirerende video waarin u uw merkverhaal vertelt er helemaal anders uitzien dan een video voor de promotie of lancering van een product.

Niet alleen de vorm wordt door de inhoud en het doel van de video bepaald, ook de plaats en het tijdstip waarop deze wordt weergegeven zijn ervan afhankelijk. Zo is het bijvoorbeeld aangeraden om een promotievideo of lanceringsvideo te integreren in apps, zodat die enkel wordt getoond wanneer de app effectief wordt gebruikt. Wist u dat Spotify streaming intelligence gebruikt om video’s op het juiste moment aan de juiste doelgroep te kunnen weergeven? En dat u er ook voor kunt zorgen dat u wordt weergegeven op momenten dat uw concurrenten niet actief zijn? U ziet, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Soorten videomarketing: waar kunt u uw video’s laten zien?

Videomarketing is bijzonder technisch, maar we houden het graag kort en bondig. Hieronder leest u de verschillende soorten videomarketing en een beknopte uitleg over wat dit precies inhoudt.

InStream Video

Bij InStream Video wordt de kijker eigenlijk ‘verplicht’ om uw video te bekijken.

Pre-/mid-/post-rolls
Laat uw videoadvertentie weergeven rondom redactionele videomarketing. Zie het als een tv-spotje die net voor een programma of net erna wordt afgespeeld. Met online video’s kan dit uiteraard ook. Vaak wordt deze mogelijkheid aangeboden als extra service bij een tv-campagne, voor extra bereik op andere momenten. ’s Avonds wordt er tv gekeken, overdag wordt er gesurft. Het is zaak om de lengte van uw spot of video aan te passen voor gebruik op tv of online.

OutStream Video

OutStream Video is beter geïntegreerd in de context en dwingt de kijker niet om de video te bekijken.

InArticle Video
U kunt ervoor kiezen uw video te laten weergeven op een website, en dit in een authentieke context. De video wordt gedempt afgespeeld zodra deze in beeld komt. De gebruiker kiest zelf of hij klikt om het geluid in te schakelen, waardoor de video niet storend overkomt. De betrokkenheid neemt bij dit soort video’s dus aanzienlijk toe, aangezien de kijker enkel klikt op video’s die zijn of haar interesse wekken.

InBound Video
Bij een InBound videoadvertentie verschijnt uw video subtiel in een bestaande advertentiepositie op een website. Het grootste voordeel hiervan is dat de gebruiker zelf kiest of hij doorklikt en dat dit soort video’s niet als opdringerig wordt beschouwd. Ideaal dus voor merken die vooral merkbekendheid willen opbouwen en top of mind willen zijn. Bovendien worden deze advertenties aan displayprijzen aangeboden, veel gunstiger dus dan de doorsnee videotarieven.

Spotify Video

Spotify is meer dan enkel audio en muziek! U kunt via de app ook videoadvertenties aan gebruikers laten zien. Het platform biedt twee mogelijkheden: Sponsored Session en Video TakeOver.

De eerste optie betekent dat de gebruiker kan kiezen om uw videoadvertentie te bekijken of te beluisteren. Doet hij dat, dan krijg hij daarna 30 minuten lang muziek zonder onderbreking van advertenties. Uw video wordt enkel weergegeven als de app wordt bekeken en aan het begin van een mobiele sessie.

Met Video TakeOver kunt u uw videoadvertentie tussen twee nummers laten zien, inclusief een coverfoto en aanklikbare link.

LinkedIn Video

LinkedIn mag in dit rijtje absoluut niet ontbreken. Het is dan ook hét platform om uw expertise, kennis en aanbod te delen met uw professioneel netwerk. LinkedIn biedt de mogelijkheid om gesponsorde videoadvertenties te laten weergeven in de tijdlijn van de doelgroep waarvoor u de advertentie instelt. Het resultaat? Groter bereik, meer merkbekendheid en kwalitatievere leads.

Uw video’s professioneel geïntegreerd

in uw marketingplan

Videomarketing is geen eenmalige gebeurtenis. Verwacht dus niet dat u met één video meteen viraal gaat of al uw doelen kan bereiken. Zie video liever als één van de contentvormen die u regelmatig op een slimme manier gaat verspreiden, in de juiste context. Aria is graag uw partner voor consistente videomarketing.

Video advertising
Video advertising

Unieke werkwijze
die een verschil maakt.

Als ervaren digital advertising agency baseren we ons op onze eigen, bewezen modellen voor maximaal rendement en een complete aanpak die verder gaat dan even snel een campagne op poten zetten. Aria zorgt voor de juiste zichtbaarheid voor uw merk aan de hand van slimme adviezen en doordachte campagnes. 

Onze experts zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van complete strategieën en campagnes, het voorzien en opvolgen van duidelijke en meetbare KPI’s, het coachen en adviseren van uw marketeers en het opleveren van efficiënte rapportage die u in staat stellen uw merk online te laten groeien.

Digitale Advertising (of “SEA”, “RTB”, “social media advertising” enz.) enerzijds en Analytics (“dashboard”, “rapport”, “GTM”) anderzijds, zijn de bouwstenen van een integrale performance strategie. Trouwens, wist u al dat AI over onze schouder meekijkt bij dat adverteren?

Bij Aria kiezen we bewust voor een transparant model op lange termijn voor uw investering in online marketing. U betaalt voor kennis en performance aan een vast maandbedrag zodat u steeds weet waar u aan toe bent. 

Wij focussen ons bewust op advertising en zichtbaarheid voor uw merk. Uiteraard werken wij waar nodig nauw samen met andere experten, telkens specialisten in hun vakgebied, wanneer het gaat over copywriting, SEO, merkstrategie, websites…

Door de sterkte van onze partituur te combineren met de voor uw doelgroep meest harmonisch complementaire instrumenten én de stem van onze klanten gaan de resultaten van uw digitale marketing voor lange tijd als muziek in de oren klinken

Aria

Video advertising

Campagnes bouwen is geen doel, maar een middel. Samen werken we naar resultaten toe. Daarom bepalen we steeds het hoe, wat en waarom. Wat zijn je zakelijke doelstellingen en wat wil je bereiken? Kunnen wij je helpen, en zo ja, hoe?

Video advertising

Nu we het waarom kennen, werken we het hoe uit. Wat doe je al? Wat doet je concurrent? Wat zijn de verwachtingen van je toekomstige klanten? We ontwerpen een oplossing op maat van jouw uitdaging.

Video advertising

“To change your mind is the best evidence you have one.” De doelstelling nemen we doorgaans als constante, al het overige is variabel. We passen de campagnes in een cyclisch proces continu aan in functie van het resultaat, voortschrijdend inzicht, aangepaste omgevingsfactoren, enz.

Video advertising

“The proof of the pudding is in the eating.” We ontwerpen je campagnes met zorg, en zien de eerste resultaten binnenlopen. Deze éne taak is wat andere bureaus verkopen als “SEA” of “digitale advertising”. Wij kiezen echter steeds voor onze beproefde geïntegreerde aanpak.

Video advertising

Met een interactief dashboard volg je zelf de resultaten van je campagnes op, waar en wanneer je wil. Transparantie en eerlijkheid zijn onze kernwaarden. Je kan en mag bij ons overal bij. Wij volgen zelf proactief op, maar wist je dat ook gespecialiseerde AI-software een extra oogje in het zeil houdt?

Video advertising

“In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is.” Wat loopt goed? Wat kan beter? Tijdelijke boodschappen die aan of uit moeten? We sturen actief bij en nemen samen in een periodiek gesprek de opgedane inzichten en uitgevoerde aanpassingen door.

Video advertising

Hoewel je op eender welk moment alle data rond je campagnes kan consulteren, maken wij maandelijks ook graag tijd voor een moment met jou. Tijdens deze (digitale) momentjes, duiden we de resultaten, geven we inzage in wat we de komende maanden willen doen en luisteren we graag naar je wensen en verzuchtingen. Al dan niet met een kopje koffie.

Ontdek wie wij al hielpen

een toontje hoger te zingen.

De mensen achter Aria lieten ook Allianz, AP Hogeschool Antwerpen, Bayer, Blavier, Brantano, De Watergroep, DPG Media, Duvel Moortgat, French Beans, Hydroscan, Jaguar Land Rover, Keppens Design & Communication, Keyware, Korian, Libeco, Novartis, OMcollective, Ping!, Thomas Cook, Toerisme Limburg, Ubiway Retail, Wolters Kluwer en vele anderen een toontje hoger zingen.

Ontdek wat we samen

kunnen realiseren.

Op zoek naar meer online visibiliteit en rendement op basis van heldere communicatie, doordachte strategieën en een nuchtere aanpak? Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek met welke partituur we uw merk een toontje hoger helpen zingen.

Klaar voor meer succes?

Bel of mail ons vrijblijvend.

Laat ons weten wat wij voor jou kunnen betekenen, dan steken we de koppen bij elkaar.

Wij helpen je graag verder!